Blogg

Fantastiskt roligt!

2024-01-03

Som jag säkert har berättat är hundutställningar ett stort intresse och den enda riktigt stora hobbyn för mig.

Jag är egentligen ingen tävlingsmänniska i så mått att jag älskar att tävla, för även om uställningar också är en tävlan, så är de så mycket mer.

Är jag ur humör eller allmänt drabbad av lathet är min bästa medicin att bada och klippa någon av mina hundar. 

Har jag sedan pressen på mig, genom att jag anmält till en utställning, är det extra roligt och nödvändigt att anstränga mig lite mer.

När jag går här hemma och tittar på hundarna ser jag alltid på hur de rör sig, sätter sina fötter när de stannar och hur de bär upp sig själva och försöker tänka hur jag på bästa sätt ska plocka fram deras fördelar och kanske även dölja de detaljer som inte överensstämmer så bra med rasens standard.

Det är inte ovanligt att de plötsligt står på bordet bara för att jag vill prova en idé jag fått om vad som passar just den hunden. Ibland blir jag ganska nöjd med förändringen, ibland inte.

Utställningar är också träffar med goda vänner och chans till inspiration genom att se hur andra löst klippningen av sina hundar och kanske även få idéer inför eventuellt kommande valpkullar.

2023 var ett jobbigt år på många sätt och att då i slutet av året få listan över Årets utställningshundar var verkligen som balsam.

Vilken glädje att få se Camerons namn i topp på Total-listan! Som tvåa en dotter till Clyde och även en annan dotter till Clyde på en 7:e plats. Den dottern som vann SPK-listan!! 

I maj blir det 3 år sedan jag hade en valpkull senast men förhoppningsvis kommer orken, lusten och nyfikenheten tillbaka det här året och även glädjen och spänningen som behövs för att återigen få ha en valpkull att se fram emot.

Det känns ofattbart att det i somras var 50 år sedan jag hade min första kull!!

Min Eliza, Vivihills Minerva Noon och Rory, Furor of Montfleuri.

Jag tror att det är omöjligt att glömma sin första hund även om de följande hundarna också finns i minnet. Eliza finns både som ett minne och ett foto på sovrumsväggen så jag har något att titta på med glädje både morgon och kväll.