Blogg

Norrland

2021-10-12

Fast en del skulle nog kalla det Mellansverige. Vi har i alla fall varit i Sundsvall.

Utställningssugen som jag är hade jag anmält till SPK Norras utställning. I vanliga fall brukar det vara två utställningar i mitten av oktober i det området men eftersom SKK hade ställt in sin, fick vi ägna all vår uppmärksamhet åt Pudelklubbens utställning istället.

Ann-Charlotte tyckte också att en resa norrut i oktober är vad man behöver så vi samåkte dit på lördagen. Jag hade med mig Cameron, Kirsty och Girl. Ann-Charlotte hade med sig sin yngsta, Hippie, som är en dotter till Clyde.

Hundarna samsades alldeles utmärkt på promenader, i hotellrum och på utställningen. Girl är en väldigt glad, matintresserad valp som gjorde sitt bästa för att hålla humöret uppe på oss alla. 

När hon hade tröttat ut sina kompisar gick hon över till att försöka få fart på Ann-Charlotte och mig genom att dra i alla de lakan och andra skydd som vi hade lagt i sängarna.

Vi åt en väldigt god middag på kvällen, tyvärr har de slutat med buffén som jag mindes från tidigare besök på det hotellet och som jag frestat Ann-Charlotte med, men alternativet var tack och lov väl så gott.

Mat är viktigt när man är på resa och efter en god natts sömn var vi återigen i matsalen för frukost efter morgonpromenaden och packning av bilen med burar, kläder och hundar.

Resan till utställningsplatsen tog ca 20 minuter så vi var på plats i god tid innan bedömningen började.

Cameron var först i ringen av våra. Han är ännu lite ovan vid sådana här tillställningar men uppförde sig helt utan anmärkning. Han vann unghundsklssen och placerade sig sedan som 3.a bland hanhundarna. Hippe var nästa in i ringen av våra, hon blev 3.a i sin klass som var ganska stor. Girl bedömdes i den andra ringen av en annan domare, tyckte att det var väldigt roligt även om godbitarna som hon fick inte kom i den hastighet som hon tyckte att de skulle. Hon var tvungen att påminna mig med uppfodrande ögon och lite skall hela tiden.

Den här domaren var nog inte så van vid mellanpudlar som liknar marsvin och tyckte att hon skulle få växa till sig lite mer, men gav henne ändå en fin kritik. 

Lilla Kirsty tycker att utställningar är roligt och hon placerade sig som 3.a i sin klass. Tydligen var en tredjeplats vår placering för dagen!

Vi stannade kvar och tittade tills allt var klart innan vi satte oss i bilen för hemfärd. 

Ann-Charlottes bil stod i Uppsala och resan hem gick utan något uppehåll. Det kändes verkligen att det var länge sedan vi träffades för samtalsämnena vi avhandlade tog inte slut!

Efter att ha släppt av Ann-Charlotte och Hippie hade jag bara ca 50 minuter kvar av min resa och hemma väntade en väldigt god köttgryta och några glas vin innan hundar och jag stöp i säng.

Gårdagen ägnade jag åt pälsvård i soffan framför TVn och några promenader i solen.

Efter en aktiv helg med mycket prat och många människor var det precis vad som behövdes innan jag ska börja ladda inför nästa helgs utställning i Tångahed!