Blogg

Fortfarande vinter

2021-02-14

Alla hjärtans dag och Connors och Camerons födelsedag är det idag.

Förmodligen många andras dag också.

I tisdags var jag i Västerås för att ögonspegla Clyde, han är över 5 år och då vill Pudelklubben att man gör en ny undersökning för att  hans eventuella valpar ska få annonseras på klubbens sidor. Den här gången hade han hårstrån i ögonen och fick diagnosen Distichiasis. Det är ingenting som påverkar honom. Även Jonas blev ögonundersökt och hos honom hittade inte veterinären hans övre tårkanal i vänstra ögat. Det är heller ingenting som påverkar honom men ännu en sak som måste nämnas på ögonlysningspapperet.

När jag började ögonlysa mina hundar på 70-talet tittade veterinären efter PRA och katarakt, ögonsjukdomar som påverkar hundarnas syn, men nu finns det 20 st olika saker som de ska leta efter oberoende om det påverkar hundarnas syn.

Veterinären berättade att undersökningsblanketten snart kommer att bli ännu mer omfattande. Jag kan undra varför.

Jonas fick även sina knän kollade och de satt där de skulle.

Ett lite kuriosa är ett foto på Miranda som vi tog för en tid sedan. Man såg "någonting" i hennes vänstra öga. Jag blev nyfiken och förstorade ögat och får se ett "ansikte". Mycket märkligt och lite kusligt. Det är inte fotografens ansikte som speglas!

Jag tog med fotot och Miranda för att höra med en ögonspecialist vad det kunde vara men den här veterinären var inte alls intresserad av fenomenet. Jag ska göra ett nytt försök med en mer intresserad veterinär någon gång. Spännande med saker som inte har någon direkt och tydlig förklaring!

Miranda ser alldeles utmärkt och ibland lite väl bra!

En av Janets valpar är tillbaka hos oss. Ägarna fick problem med att hantera honom vid kloklippning och eftersom de kände sig så uppgivna ville de att jag skulle köpa tillbaka honom. Vi möttes på halva vägen igår och han verkar vara en väldigt trevlig hund, sov lugnt i buren på väg hem, leker med de andra hundarna och tycker att maten smakar bra.

Han ska vara här ett tag för att jag ska se så allt är ok innan jag försöker hitta ett nytt och mer passande hem till honom. Han verkar vara en pigg och glad kille!

I övrigt är allt ganska lugnt i huset. Clara är höglöpsk och kören startar tidigt på morgonen från hanhundarna, men hon har haft alla sina tillåtna kullar och är också över 9 år så hon är en pensionär alldeles  oavsett vad hon själv tycker.

Jag försöker att delta så ofta jag kan och får plats på ringträningen som hålls i Enköping. Roligt både för mig och hundarna med lite avbrott i vardagen.

Nu ska vi däremot ut på promenad, bara -3 idag och jag får passa på innan skidskyttet börjar om jag vill ha Ingrids sällskap och hjälp med att få med lite fler hundar i första gänget så det andra gänget blir mindre och jag kan hålla mig på vägen med hjälp av mina spikskor trots deras iver och framåtanda.