Blogg

Vit Jul

2023-12-28

Vi syskon var alltid glada om det inte snöade på julafton. Vår far hade oftast jour den dagen och eftersom han var ansvarig för att snöröjarna kom ut i Stockholm måste han alltid vara beredd att åka till jbbet om det snöade.

Nu har Ingrid och jag till och med struntat i att skotta ordentligt under julen. Ingrid har ansvaret för framsidan av tomten och skyfflar bort så pass att vi kommer ut med bilarna medan jag skottar det absolut nödvändigaste för att få upp grindarna så hundarna får tillgång till alla gårdar. I övrigt trampar jag och gänget lite stigar här och där. Tack för minusgrader, inga snöbollar på hundarnas ben!

Min högra arm läker fint efter fallet i köket i början av juni men när jag trött kom hem efter Sthlmsutställningen snavade jag över en av hundsängarna, trots att jag mycket väl visste att den stod där, och föll ännu en gång i köket. Den här gången slog jag i vänster sida, rejäla blåmärken på ryggens revben men klarade båda handlederna!

Förmodligen är det bara muskulära skador eftersom jag kan röra armen i alla riktningar och även om det går långsamt och tungt är det efter två veckor absolut bättre!

Bra också att det är lugnt med klippningar vid den här tiden och två veckor kvar innan jag ska åka till Hotell Karin för att vi ska fira våra fina utställningsresultat under 2023 och även ta oss till det stökiga, larmande, jobbiga MyDog om vi nu inte firar så mycket att vi väljer att stanna kvar i Vallda och istället umgås med hundar, hästar och höns.

Här i huset är det lugnt i övrigt. Alla hundar mår bra och eftersom vi för tillfället inte har någon löptik kan hela gänget vara tillsammans med oss hela tiden. 

Igår gjorde jag i ordning Cameron med tanke på att vi skulle ta några fina bilder av honom. Jag vet att det är svårt att ta kort på svarta hundar i strålande sol och snö och jag hade rätt.

Av de mängder av kort som Cameron fick posera för på olika platser var det inget som kom i närheten av vad jag hade drömt om. Nu ser vi fram emot nya försök så fort snön har smällt.

Jag har även bett om fotografhjälp av proffs men det känns meningslöst att lägga tid på frisyr och resväg så länge som vi har snön.

Vår nye valp håller oss igång! Det var ju ett tag sedan vi hade valp i huset så vi har nog blivit lite slappare med att plocka bort pennor och tidningar från köksbordet. Han har tagit det som sin uppgift att se till att bordet är rent och sakerna finfördelade på golvet. 

Han är en fantstiskt gullig valp! Och aktiv. Han och jag var på valpringträning för några dagar sedan. Roligt att se hur lätt han uppfattade vad som förväntades av honom och hur roligt han tyckte att det var att träffa så många olika hundar och människor!

Vilken tur det är att hundarna finns och håller oss igång när vi ibland tappar fart och gärna vill bli sittande overksamma.

Som nu t ex. Gregory behöver verkligen ett bad och en klippning!