KLIPPNING OCH TRIMNING

 

Efter att ha arbetat inom äldreomsorgen sedan 1976 har jag nu lämnat det arbetet och ägnar mig helt åt att klippa hundar.

Jag klipper och trimmar de flesta raser till vardags, badar de mindre hundarna men har inte möjlighet att bada större raser.

 

 

 

 

 

 

Som kennelflicka hos Vivian och Stig Ahlberg fick jag 1969 ta mina första steg som hundtrimmare på kennelns hundar och under överinseende av Vivian.

Min nästa arbetsplats var hos Ulla Timander, uppfödare av airedaleterrier, men även innehavare av ett trim som tog emot alla raser till klippning och trimning.

För att lära mig några raser lite mer noggrant arbetade jag en tid hos Karen Smith, uppfödare av cairn och amerikansk cocker.

1980 registrerade jag min enskilda firma, Hundoteket, och började klippa och trimma i egen regi.

Jag har aldrig haft mitt trim som heltidssysselsättning, utan alltid haft ett arbete inom vården som huvudsaklig inkomst.

Självklart är det pudel som är den största rasen hos mig, men jag tar även emot andra raser för vardagstrimning och klippning.

Till utställning åtar jag mig endast pudlar.

Jag har mitt trimrum hemma i huset och kan därigenom vara sällskap åt de egna hundarna även de dagar som jag klipper eller trimmar. Jag arbetar med kundernas hundar kanske 1-2 dagar i veckan, resten av tiden i trimrummet går till de egna hundarna.

 

 

 

Med egna hundar i trimrummet.