Blogg

Sköna maj?

2021-05-05

Regn och kallt idag. Undrar hur kallt och blött det kommer att bli i kväll när Jonas och jag ska till Uppsala pudlarnas Parkour?

Cameron och jag var på Parkour förra onsdagen och det var både roligt och lärorikt. Helene tipsade om den här kursen på fem gånger och jag vill gärna göra något tillsammans med någon enskild hund, så vi anmälde oss.

Roligt intiativ! Trevlig ledare som gav tips och instruktioner om hur vi kunde få våra hundar att hoppa upp, sätta tass emot och krypa under utan att de skulle skada sig.

Alltså inte några hopp mellan olika hustak som jag har sett avancerade Parkourutövare göra. Det kanske kommer i fortsättningskursen?

Fedoras valpar mår bra och är nu så stora att jag får känna mig som en ankmamma när mina 5 små valpar går efter mig när jag håller i deras matfat på väg ut i någon rastgård. När det är fint väder har de fått äta ute vilket fick gälla även idag trots lite kylig väderlek. Med skillnaden att idag blev det en väldigt kort stund innan de följde med mig in igen.

Marie har någon sorts löpning och får sällskap av Claire i vårt gästrum. De tre killarna vet exakt var hon är och skulle de missa berättar hon högt och ljudligt var hon befinner sig.

Det är lite krångligt när det finns både hanar och tikar i huset men med bara två tanter, Ingrid och jag, i huset är vi väldigt duktiga på att komma ihåg att stänga dörrar. Som det är nu är ju chansen/risken för besök av några andra också väldigt liten.

I söndags var ett undantag! Då kom Karin, Lena T med make hit och tittade, kanske även beundrade Fedoras och Malcolms valpar.

Det var så roligt att träffa dem igen!

Jag väntade att Gloria skulle valpa omkring torsdag men på måndag morgon hade hon en temp på 36.8 så jag skyndade mig att bada henne och boka om mina klippkunder. Jag hade förberett dem på att jag hade en tik som väntades valpa i veckan, så de var vänliga och hade inga problem att byta dag. Skönt med lättsamma kunder!

Jag ägnade istället dagen åt att bada några egna, beredd på att rycka in som valpmorska när det behövdes.

Nu väntade Gloria till kvällen innan hon kände att det var dags. Den första valpen tog väldigt lång tid på sig och när jag äntligen fick tag i något som gjorde att jag kunde hjälpa till att dra, satt valpen ganska fast. Gloria blev givetvis rädd och jag kunde inte släppa mitt tag så det blev lite dramatiskt innan valpen var ute. Tyvärr var den död. Efter ca 20 minuter värkte hon fram en pigg och vaken valp och efter ca en timme fick hon ytterligare en valp. Den var inte lika pigg. Jag masserade och försökte väcka upp den ordentligt innan jag överlät till Gloria att ta hand om honom. Jag tittade till dem med väldigt korta mellanrum under natten och förberedde mig på att få ta hand om ännu en död valp och trodde att jag drömde när jag såg två pigga valpar ligga och dia!

Det är alltid lika fantastiskt när tikarna vet precis hur de ska hantera en situation de aldrig varit med om.

Jag har den största respekt för tikar vid en valpning och försöker bara var ett stöd och en hjälp till dem.

Nu ska jag ta och torka lite golv innan en blivande valpköpare kommer och tittar på Fedoras hanar, detta efter att hundarna passat på att ta in lite av leran från tomtens baksida.