Blogg

Julafton

2022-12-24

En vit Jul. Ja i alla fall lite pudrad med snö och -10.

Snart ska hundarna och jag ut på en promenad innan Ingrid och jag städar det sista i huset. Vi har sparat golven till idag eftersom vi vill ha rena golv på julafton och om vi var mer pedantiska skulle vi få torka dem ett par gånger om dagen. Det är vi inte.

Hundarna mår bra även om det är lite rörigt i huset med tre löptikar och en som tror att hon löper. Hanarna är tack och lov ganska sansade och låter oss oftast sova till ca kl 4 innan de startar sin serenad. Tikarna hänger gärna med i den och vår sopran, Claire, är absolut bäst på att hålla tonen.

Årets sista utställning är genomförd och det var roligt att ännu en gång få tillbringa en dag med vänner, hundar och den stämning som Stora Sthlm alltid bjuder på.

Hundarna tyckte det var rätt ok men fick inga framstående placeringar. Min "sekreterare" Berit Doolke skötte sina sysslor och höll koll på vad som hände i ringen när jag missade.

Jag avskyr verkligen att de har slutat med papperskataloger!!!

Ann-Charlotte hade hunnit skriva ut pudlarna från nätet innan hon åkte hemifrån så jag fick åtminstone en chans att hänga med och se vilka hundar det var som jag tittade på i ringen.

Gregory, den nyaste i huset är verkligen en stor glädje. Ingrid och jag tittar på varandra och försöker komma ihåg om det någonsin har funnits någon valp som han när han i ena stunden leker med allt han lyckas få tag i och i den andra är fullständigt avslappnad i mitt knä, i en fåtölj eller utslagen på golvet.

Annars har det förändrats lite bland hundarna eftersom Miranda och Jonas, numer Yo Yo, har flyttat och även Janet som kom tillbaka några veckor har hittat sin nya familj och jag är så glad över rapporterna som jag får från deras nya hussar och mattar. 

Jag trivs väldigt bra med att ha ett gäng hundar i huset men flocken får inte bli för stor och vissa hundar trivs bäst om det inte är för många kompisar omkring dem. Att det då dyker upp fantastiska människor som jag med glädje lämnar någon av dessa  "ensamvargar" till känns så bra.

Snart är det ett nytt år och utställningsåret börjar redan i januari. Min plan är att stanna några nätter hos "Hotell Karin" (hon vet om att jag kommer). Vädret har varit lite olika men om det inte blir alltför dåliga vägförhållanden så ska jag få träffa Karin och hennes hundar under flera dagar.

Och det ser jag verkligen fram emot! 

Nu börjar hundarna titta uppfodrande på mig. Solin skiner och även om vi smiter ut en stund hinner golven säkert bli torkade ändå innan vi sätter oss och börjar äta av all mat som Ingrid handlat och lagat den senaste veckan!