Blogg

Sommartid

2020-03-29

Idag är det sommartid, även om inte ens våren kommit ordentligt. Jag har inga problem med att flytta klockan en timme fram eller tillbaka. Undrar om skiftarbete och nattarbete gör att toleransen för tidskillnader ökar. Jag är å andra sidan väldigt beroende av min klocka för att veta om jag är trött eller pigg!

Lugnt i huset. Valparna gör vad de kan för att liva upp stämningen och det är bra annars skulle vi väl ha det väldigt tråkigt.

Det underliga är att när man jobbar finns det mycket mer energi än när man har för lite att göra. Jag har alltid förvånats över att när jag avslutat jobb, oavsett om det är inom vården eller hemma vid trimbordet, har mer lust att göra saker än om jag har en helt ledig dag.

Se bara här: För mycket ledig tid, för många tankar. 

Igår stod jag vid trimbordet hela dagen och idag väntar en dotter till Claudia på klippning om någon timme. Kanske kommer någon av de egna att få hänga med när jag ändå är igång.

Jag saknar utställningarna och märker också hur mycket tid och engagemang de tar. Jag behöver en hobby till. Jag saknar Nathalie, min häst som jag hade i 19 år och som jag var tvungen att ta bort 2017, varje dag. Jag går med hundarna där jag brukade rida henne och minns. Nu skulle jag ha haft så mycket mer tid med henne. Tanken att köpa en häst är däremot inte aktuell. 

Jag får glädja mig åt att ha så mycket mer tid med hundarna istället.

Nästa vecka ska jag åka för att få Janet parad. Hon är en väldigt trevlig tik men har nog ärvt av sin mor att tycka mer om människor än andra hundar så vi får se om jag har prickat in rätt dag för en parning vilket är så viktigt. Speciellt med en tik som har stor integritet som hon har.

Men först..promenad med mina gäng!