Blogg

En vanlig lördag

2020-08-08

Lugn lördag. Numera mer regel än undantag. 

Liten ändring bland hundarna. Cilia har flyttat. Hon har fått ett nytt hem hos ett par som har stor erfarenhet av hundar och alla rapporter som jag har fått berättar att Cilia har funnit sig tillrätta och att hennes husse och matte trivs väldigt bra med henne.

Hon är en så rolig hund och jag är glad att hon har fått en egen familj där hon kan utveckla alla sina hyss och idéer.

Clyde har börjat påverkas när tikarna löper, inte när det bara är en, men när fyra tikar löpte mådde han inte bra. En kvinna hörde av sig och först diskuterade vi om Janet skulle flytta till henne på foder, men efter en massa funderingar föreslog jag att hon kunde få prova Clyde.

Han är en väldigt lugn och lätt hund och hans eftertänksamhet, som var väldigt tydlig när han och jag var på agilitykurs, kan få en ordentlig chans att utvecklas. Han har inte känts riktigt glad i en flock och jag har en längre tid funderat på om han inte skulle må bättre som ensamhund.

Vi har bestämt om en prövotid, som man alltid gör med lite äldre hundar, och än så länge verkar det gå bra. Han får prova på olika situationer utan att ha det vanliga sällskapet av de andra hundarna och allt har hittills varit väldigt lovande. En vuxen hund som hela sitt liv bott i en flock av hundar ute på landet behöver nog få tid att fundera över ljud från trappuppgången, träffar med andra hundraser, åka i säkerhetssele i bilen och att ensam få välja leksak i afären. Han är så väl värd att få all uppmärksamhet!

Det är så att en del hundar passar väldigt väl som medlemmar i en flock medan andra mår bättre när de får en egen husse eller matte. 

Fedoras valp som kommer att få namnet Miranda, mår bra och jag väger henne ofta, vilket jag normalt inte brukar göra, och ser att hon ökar stadigt i vikt. Min stamtik Feliz Cachorras mamma hette Vivihillls Miranda Noon och det kändes läge att minnas både henne och hur min uppfödning började nu när jag snart ( ja om 3 år i alla fall) kan fira 50-årsjubileum som uppfödare. 

Kirsty blev ju ensam kvar när hennes syskon flyttade men jag har fått så fina och roliga filmer, berättelser och foton på de fem små från nya ägarna!

Kirsty klarar sig riktigt bra tillsammans med de andra hundarna om jag bara har väldigt stor uppmärksamhet på Cameron som nog tror att han har fått en ny leksak. 

Jag har anmält till en utställning! Jag hoppas att inget händer som stoppar Pudelklubbens utställning i Hammarskog utan att jag får chansen att göra i ordning hundarna lite mer ordentligt än jag gör numera till vardags, packa bilen, välja kläder jag får plats i och förhoppningsvis träffa goda vänner under några timmar.

Idag ska det bli varmt och jag ska borsta igenom Jonas som jag badade igår och göra en liten Kirsty till en vit liten ulltott utan kletig filmjölk i pälsen.